O nama

Upoznajte naš tim mladih i uspješnih ljudi.

Dario Plavčić

Direktor

Bojan Petrović

Projekt menađer

Nikolina Batista

Projekt koordinator

Maja Petrović

Omladinska radnica

Manuela Kvesić

Profesorica engleskog jezika

Marko Mirković

Diplomirani glumac GKM-a Vitez i voditelj kazališne sekcije u Busovači

Danijela Trogrlić

Profesorica njemačkog jezika

Naša misija

Stvaramo mlade lidere 21. stoljeća. Podržavamo mlade u razvoju i učimo ih da preuzmu inicijativu. UZOR Busovača kreira i provodi programe usmjerene na razvoj vještina mladih i otkrivanje njihovih talenata, podučavajući ih kako da postanu aktivni građani i nauče preuzeti odgovornost. Želimo mladima dati korisne alate koji će ih motivirati da postanu intelektualno i fizički aktivniji, time ih razvijajući u lidere 21. stoljeća. Naše aktivnosti su još uvijek u fazi začetka, a trenutno provodimo nekoliko programa i projekata od kojih treba spomenuti Podcast UZOR, Školu stranih jezika UZOR, Gradsko kazalište mladih Busovača, poduzetničke radionice za učenike osnovnih i srednjih škola te druge.

Cilj holističkog pristupa razvoju naših programa i organizacije je uključiti djecu i mlade u zajednicu koristeći metode neformalne edukacije. Nastojimo usmjeriti mlade u aktivnosti koje im predstavljaju osobni izazov i kroz koje mogu stjecati nova iskustva. Osjećamo se odgovornim preuzeti ulogu u održivom razvoju svijeta oko nas. Fokusirani smo na rad sa mladima koji će biti dovoljno snažni i kompetentni da donesu željene promjene i ostvare postavljene ciljeve za održivi razvoj svijeta. Svakom provedenom aktivnošću nastojimo biti dosljedni našoj Strategiji i vrijednostima kako bi svladali izazove koji nas očekuju. Iako nastala spontano, kao odgovor na potrebe građana grada Busovače, udruga UZOR je odraz složenih i organiziranih procesa koji se odvijaju unutar same organizacije namjerno ili kao uzrok aktivnosti proizašlih iz neprekidnog prilagođavanja okruženju. Jedan od njih je svakako i Strategija djelovanja udruge UZOR koja je donesena 2018. godine nakon uspješno završenih faza strateškog planiranja i strateškog promišljanja.

OSNOVANI

2018

Nakon dugogodišnjeg neformalnog djelovanja okupili smo sjajan tim mladih ljudi i pretočili ga u osnivanje UZOR-a.

REALIZIRANI PROJEKTI

37

Kontinuirano realiziranje projekata i programa nastalih kroz protekle godine. Posebna pažnja i briga prema stalnim programima te njihovo osnaživanje.

SRETNI ČLANOVI

50

Kontinuirano realiziranje projekata i programa nastalih kroz protekle godine. Posebna pažnja i briga prema stalnim programima te njihovo osnaživanje.

ŽELITE BITI DIO UZOR-a?