Naši projekti

Uz kontinuirane programe, svaki novi projekt koji realiziramo novi je izazov za nas.

Prostorije UZOR-a

U Ulici branitelja domovine b.b. u Busovači nalaze se prostorije udruge UZOR. Moderno opremljena učionica uz suvremena tehnološka pomagala svakodnevno je na usluzi članovima UZOR-a, sekcijama UZOR-a, mladima i neformalnim skupinama mladih.

Gradsko kazalište mladih Busovača

Gradsko kazalište mladih Busovača projekt je udruge UZOR nastao kao plod partnerstva s Gradskim kazalištem mladih Vitez. Naša kazališna obitelj postoji od 9. mjeseca 2019. godine i trenutno broji 30-ak mladih članica i članova. Do sad smo producirali kazališnu predstavu "Čarobnjak iz Oza", a u pripremi je još nekoliko..

Škola stranih jezika UZOR

Namijenjena je za sve dobne skupine i sve zainteresirane osobe s područja Busovače i Središnje Bosne. Škola stranih jezika UZOR usmjerena je na pojedinca s ciljem razvoja komunikacijskih vještina jezika i pripremom za polaganje međunarodnih testova. Zainteresirane osobe imaju priliku pohađati različite tečajeve engleskog ili njemačkog jezika.

Podcast UZOR

Podcast UZOR je ideja razvijena u okviru udruge UZOR i za cilj ima promociju pozitivnih, uspješnih i zanimljivih ljudskih priča. U vrlo kratkom periodu naš Podcast postao je izuzetno popularan i prepoznatljiv u središnjoj Bosni, ali i šire. Uz kvalitetne goste, Podcast UZOR odlikuje i vrhunska produkcija iz studija koji se nalazi u našim službenim prostorijama.

Ljetna škola glume 2019. i 2020. godine

Ljetnu školu glume u Busovači organizirali smo tijekom raspusta 2019. i tekuće 2020. godine. Obje godine interes je bio poprilično velik pa je tako školu glume u dvije godine pohađalo blizu 50-ak djece iz Busovače i okolice. Ljetna škola glume za cilj ima najprije zabaviti i kreativno motivirati nove članove kazališta u Busovači te im ponuditi znanje i vještine scenske umjetnosti u ograncima scenskog glasa, govora, pokreta i glume.

Božićni koncert UZOR-a i Ivančica na Čepu i u Barama

UZOR kao godišnji projekt u partnerstvu s vokalnim sastavom "Ivančice i prijatelji" organizira svečane božićne koncerte koji se održavaju koncem 12. mjeseca svake godine Želja nam je da u ugodnoj obiteljskoj i prijateljskoj godini uspješno zaključimo naše godišnje aktivnosti te sugrađanima poklonimo kulturu koju zaslužuju i koja je svima prijeko potrebna.

BuFEST - Busovački kazališni festival

BUFEST kao svojevrsna kulturna manifestacija je prva manifestacija ovakvog tipa u Busovači. Naš kazališni festival pokrenuli smo 2019. godine, a organizirali smo ga i u mjesecu rujnu tekuće 2020. godine. Ovo je također naš godišnji projekt. Do sad je u okviru BuFEST-a igrano 10-ak predstava koje su izvele kazališne skupine iz Bosne i Hercegovine te Republike Hrvatske.

Ostali projekti

........

Error decoding the Instagram API json