Predstava “Ugovor” GKM-a Vitez pokupila simpatije publike u Busovači

0
261

Busovački kazališni festival BuFEST ovaj tjedan nastavljen je izvedbom predstave “Ugovor”. Mladi glumci iz Gradskog kazališta mladih “Vitez” pokupili su simpatije publike i za odličnu izvedbu predstave nagrađeni su snažnim i gromoglasnim pljeskom.

Riječ je o višestruko nagrađivanoj predstavi koju je režirao i adaptirao Marko Mirković, a izvršni producent je Ivan Sajević. U predstavi su igrali: Emin Šahdan, Leo Lukić, Ivan Žuljević, Iva Šakić, Hanka Salkić i Pavla Plavčić.

Mladi kazalištarci svojom su izvedbom oduševili busovačku publiku, koja je imala priliku na iznimno humorističan način saznati kako se jedan sasvim običan dan na poslu može pretvoriti u noćnu moru.

BuFEST

Busovački kazališni festival BuFEST nastao je 2019. godine i održava se u organizaciji udruge UZOR i Gradskog kazališta mladih Vitez, a u tri godine postojanja brojnoj publici je ponudio izuzetno kvalitetan kazališni sadržaj. Generalni pokrovitelj ovogodišnjeg izdanja festivala je Federalno ministarstvo kulture i sporta. Pokrovitelj je i Ministarstvo obrazovanja, znanosti, mladih, kulture i sporta KSB te Općina Busovača.

Program 4. BuFEST-a nastavlja se u utorak, 29. 11. 2022. godine, u 18 sati, izvedbom predstave “Učionica”. Predstava “Učionica” namijenjena je za djecu i mlade od prvog do devetog razreda osnovne škole, ali će svakako i oni stariji moći uživati u ovoj uzbudljivoj školskoj priči. Predstava je edukativnog karaktera. Učica i Učo nas kroz igru i pjesmu vode kroz sve osnovnoškolske predmete izdvajajući razne zanimljivosti i mudrosti.

U predstavi igraju: Adna Hasanić i Marko Mirković koji ujedno potpisuju i režiju teksta Marka Mirkovića.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here