Busovača: U srijedu predstava “Put po svijetu” GKM-a Vitez

0
351
BuFEST se nastavlja: U srijedu predstava “Put po svijetu” GKM-a Vitez

Nakon prošlotjedne premijere predstave “Čarobnjak iz Oza” busovačkih kazalištaraca, Busovački kazališni festival – BuFEST se nastavlja ovaj tjedan. U srijedu, 12. kolovoza 2020. godine, s početkom u 20 sati, u dvorani kina Theatre, bit će izvedena predstava “Put po svijetu” Gradskog kazališta mladih Viteza. Predstava je namijenjena za djecu školskog uzrasta, ali svakako će i svi ostali moći uživati u ovom avanturističkom kazališnom činu.
Putovali biste, ali ne znate kamo?! Ne znate kako?! Ne znate s kim?! Onda, svoje mališane pod ruku i pravac u kino Theatre na novu uzbudljivu teatarsku putešestviju Gradskog kazališta mladih Vitez.
Predstava “Put po svijetu” je nova igrarija nastala pod “užarenim čekićem” viteških kazalištaraca. Vodi nas u svijet gdje samo dječja mašta može doći i gdje je sve moguće – pa i to da se čitava planeta proputuje na malom zelenom romobilu. Mnoštvo pjesme, plesa, igre ima jednu svrhu – stvoriti četiri najbolja prijatelja, a njihovo prijateljstvo učiniti nezaboravnom životnom avanturom.
Na sceni se igraju Bruno Grebenar, Nikola Matković, Marko Mirković i Ana Gabrić. Predstavu je režirao Marko Mirković, koji ujedno potpisuje i adaptaciju teksta Todeta Nikoletića. Tehnička potpora je Minela Salkić, a izvršni producent predstave je Ivan Sajević. Grafičku pripremu plakata uradio je Borislav Sučić.
“Zbog propisanih mjera i naredbi nadležnih institucija, a vezano za zdravstvenu situaciju uzrokovanu virusom COVID-19, predstava „Put po svijetu“ će biti izvedena uz pridržavanje svih izrečenih mjera nadležnih institucija. Broj mjesta za predstavu je ograničen (50). Svoje mjesto možete rezervirati na broj telefona 063-905/127 (Viber i WhatsApp) ili na Facebook stranici udruge UZOR Busovača. Prilikom dolaska na predstavu potrebno je imati masku za lice.”
BuFEST – Busovački kazališni festival
BuFEST – Busovački kazališni festival kao svojevrsna kulturna manifestacija je prva manifestacija ovakvog tipa u Busovači. Prvi BuFEST održan je prošle godine i ugostio je 4 odlične predstave i kazališne skupine iz Tuzle, Mostara, Sinja i Viteza. Za ovu godinu je bio isplaniran još bogatiji program, no zbog trenutne situacije uzrokovane virusom COVID-19 festival se održava u nešto skromnijem obliku. Predstave se izvode iz tjedan u tjedan, a javnost će o svemu biti blagovremeno obaviještena.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here