Marin Bikić monodramom Đe ti je pita? osvojio publiku u Busovači

0
414
Hit predstava Gradskog kazališta mladih Vitez, monodrama Antona Drahta „Đe ti je pita?“, u izvedbi Marina Bikića, pobrala je sinoć simpatije i gromoglasan pljesak publike u Busovači na prvom BUFEST-u – Busovačkom kazališnom festivalu.

Predstava “Đe ti je pita?” govori o Ćamilu, Bosancu koji je pokušao sanjati „Američki san”, ali to mu nije uspjelo. Ćamil nije uspio odsanjati san, jer mu nedostaju ćevapi, rakija, sevdalinke, jarani i naravno pita.
Sinoćnja predstava je bila puna obrata, tako je Ćamil dobio novi ogrtač od svoje supruge, ostao bez ćevapa i u BiH, a publici je zorno prikazao kako je i zbog čega nekoliko puta završio u zatvoru.
Duhovita i nadahnuta izvedba Marina Bikića ponovno je nagrađena burnim pljeskom, uslijed kojega je mladi glumac GKM-a Vitez nekoliko puta izlazio na bis.
BUFEST se nastavlja večeras predstavom “Rod i dom” Irfana Kasumovića
Monodrama “Rod i dom” bit će izvedena večeras, 20. 6. 2019. godine, u dvorani kina Theatre, s početkom u 19 sati.
Predstava ‘’Rod i dom’’ u režiji Vlade Keroševića, nastala je u koprodukciji Teatra kabare Tuzla, Akademije dramskih umjetnosti Tuzla i Centrom za kulturu Zavidovići.
Tekst je prema romanu Safeta Sijarića dramatizirao Hasan Džafić. Ova predstava je ujedno i praizvedba ovog teksta čiji glavni lik Arslana Šipovčanina tumači Irfan Kasumović.
Monodrama o čovjeku iz Sandžaka, ali je itekako priča o metafizici i identitetu čovjeka. Naime, kroz komične situacije, običaje i tradiciju proteže se tragična ljubav Arslana Šipovčanina prema Saniji, ženi njegovoga brata. Život i priča Sanije i Arslana sadrži niz komičnih, životnih i tragičnih slika koje sigurno nikoga ne ostavljaju ravnodušnim.
Razlozi za rad na ovom obliku kazališne predstave i na ovoj tematici je sigurno najveći test za jednoga glumca i povod da se vrate na scenu one ljudske vrijednosti koje su danas skoro zaboravljeni pojmovi. Mlade generacije trebaju vidjeti kako se nekad živjelo, po kojim principima su naši očevi odgajani i da tradicija ima lice i naličje. Na neki način, ovo je predstava o prošlim vremenima ali i o nama danas.
Do sada je predstava “Rod i dom” zabilježila niz izvođenja i gostovanja, osvojivši brojne nagrade i simpatije publike. Predstavu pogledajte večeras u 19 sati u dvorani kina Theatre. Cijena ulaznice je 3 KM.
Počeo BUFEST – Busovački kazališni festival
Podsjećamo, u nedjelju, 16. 6. 2019. godine, u Busovači je svečano otvoren prvi kazališni festival – BUFEST kojeg organizira udruga UZOR u partnerstvu sa GKM Vitez. Festival sadrži ukupno četiri kazališne predstave. BUFEST kao svojevrsna kulturna manifestacija je prva manifestacija ovakvog tipa u Busovači. Želja organizatora je nakon završetka festivala, tijekom srpnja i kolovoza, u Busovači organizirati kazališne radionice u koje bi se uključili svi zainteresirani s područja općine Busovača. Kazališne radionice “Ljetna škola glume” imaju za cilj najprije zabaviti i kreativno motivirati mališane koji vole kazalište, ponuditi im znanje i vještine scenske umjetnosti u ograncima scenskog glasa, govora, pokreta i glume.
“Ljetna škola glume” u Busovači obuhvatit će glumačke radionice koje će budućim članovima kazališne sekcije poslužiti u daljnjem kazališnom radu. Radionice će voditi Marko Mirković, član Gradskog kazališta mladih Vitez i diplomirani glumac s Akademije dramskih umjetnosti u Tuzli.

Hit predstava Gradskog kazališta mladih Vitez, monodrama Antona Drahta „Đe ti je pita?“, u izvedbi Marina Bikića,…

Objavljuje Udruga UZORČetvrtak, 20. lipnja 2019.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here