Mladi busovački i viteški kazalištarci osvojili srca publike

0
387
Udruga UZOR iz Busovače i Gradsko kazalište mladih “Vitez” tijekom ljeta organizirali su u Busovači i Vitezu Ljetnu školu glume koja je svoju završnicu imala sinoć u Busovači. Petnaestominutnim kazališnim prikazom mladi polaznici Ljetne škole glume u dvorani kina Theatre oduševili su i od srca nasmijali brojnu publiku.

Ukupno 14 polaznika Ljetne škole glume sudjelovalo je na završnom predstavljanju, iako ih je u radu sudjelovalo više, neki zbog drugih obveza nisu mogli biti dio završnice i prezentacije rada.
Ivan Sajević, voditelj GKM-a Vitez, u izjavi za medije kazao je kako su mjesec srpanj i kolovoz bili prilično radni za Gradsko kazalište mladih Vitez:
“Uz brojne nastupe usporedo smo realizirali Ljetnu školu glume, projekt na koji smo zbilja ponosni. Pogotovo ove godine, jer smo priču proširili i na Busovaču. Zahvaljujem i našim partnerima iz Udruge UZOR Busovača i predsjedniku Dariju Plavčiću, kao i glumcu našeg kazališta Marku Mirkoviću, koji je vodio školu gume. Naravno, čestitke i zahvala našim mladim polaznicima, koji su za vrijeme rada, ali i prezentacije bili fantastični, kao i njihovim roditeljima na strpljenju i ustrajnosti.”
Predsjednik UZOR-a iz Busovače Dario Plavčić nije krio oduševljenje doista uspješnom završnicom projekta istaknuvši kako kazališne daske u Busovači neće mirovati.
“Iznimno sam ponosan na naše mališane koji su tijekom ljeta naporno radili kako bi spremili prekrasan petnaestominutni prikaz naučenog na radionicama Ljetne škole glume. UZOR i GKM Vitez neće stati na ovom. Ubrzo ćemo organizirati audiciju za formiranje kazališne skupine u Busovači koja bi uskoro trebala početi s radom na prvoj predstavi, s krajnjim ciljem stvaranja kazališta u Busovači.”, kazao je Plavčić dodavši:
“Posebno bi se zahvalio prijateljima i partnerima iz GKM-a Vitez – našem Ivanu Sajeviću i Marku MIrkoviću koji su, pored ekipe UZOR-a, najzaslužniji za realizaciju ovog projekta u Busovači”.
Nakon sinoćnjeg predstavljanja polaznicima Ljetne škole glume uručene su prigodne diplome. Diplome su dobili: Emin Šahdan, Nika Ivanković, Ajna Kurtodža, Dominik Vrebac, Gabrijela Jonjić, Lea Brnada, Antonio Babić, Klara Vujica, Nera Vuković, Bojana Bošnjak, Darija Znahor, Vedran Batinić, Nera Akrap, Dunja Milinović, Elena Stojak i Franko Bralo.
„Zbilja je bio istinski užitak raditi s ovim mladim ljudima. Pokazali su nevjerojatnu energiju, ali i glumački talent. Ponosan sam na sve što smo napravili, a i publika je na to sjajno reagirala. Hvala Dariju i Ivanu na potpori, imali smo optimalne uvjete za rad. Radujem se mogućnosti nastavka ove lijepe priče“, kazao je Marko Mirković, diplomirani glumac i voditelj Ljetne škole glume GKM-a Vitez.
Nakon prikaza rada Ljetne škole glume publika je pogledala hit predstavu GKM-a Vitez “Lova iz Snova”. Pogledajte fotografije:

Mladi busovački i viteški kazalištarci osvojili srca publike u Busovači

Udruga UZOR iz Busovače i Gradsko kazalište…

Objavljuje Udruga UZORPetak, 20. rujna 2019.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here