Polaznici Ljetne škole glume iz Busovače i Viteza oduševili publiku prikazom rada

Ljetna škola glume Gradskog kazališta mladih Vitez, koja je organizirana u Vitezu i Busovači, završila je prezentacijom urađenog, točnije petnaestominutnim prikazom koji su mladi polaznici izveli na otvaranju ovogodišnjih, 11. Dana kazališta „Vitez 2019“.

Ukupno 14 polaznika Ljetne škole glume sudjelovalo je na završnom predstavljanju, iako ih je u radu sudjelovalo više, neki zbog drugih obveza nisu mogli biti dio završnice i prezentacije rada.

„Mjesec srpanj i kolovoz bili s prilično radni za Gradsko kazalište mladih Vitez. Uz brojne nastupe usporedo smo realizirali Ljetnu školu glume, projekt na koji smo zbilja ponosni. Pogotovo ove godine, jer smo priču proširili i na Busovaču. Zahvaljujem i našim partnerima iz Udruge Uzor Busovača i predsjedniku Dariju Plavčiću, kao i glumcu našeg kazališta Marku Mirkoviću, koji je vodio školu gume. Naravno, čestitke i zahvala našim mladim polaznicima, koji su za vrijeme rada, ali i prezentacije bili fantastični, kao i njihovim roditeljima na strpljenju i ustrajnosti“, kazao je u izjavi za medije Ivan Sajević, voditelj GKM Vitez.

Gradsko kazalište mladih Vitez već dugi niz godina realizira projekt Ljetne škole gume, a ove godine je po prvi put uključena i druga općina. Udruga „Uzor“ bila je partner u Busovači, a reakcije su i više nego pozitivne.

“Želio bih čestitati svima onima koji su pohađali Ljetnu školu glume u Busovači i Vitezu, a posebno onima koji su u Vitezu sudjelovali u prezentaciji naučenog tijekom mnogobrojnih ljetnih radionica koje smo organizirali u Busovači i Vitezu. Ponosan, zadovoljan i presretan sam s onim što sam su polaznice i polaznici naučili tijekom radionica na Ljetnoj školi glume. Oduševljenje nije krila ni prepuna kazališna dvorana u Vitezu te bih se ovom prilikom zahvalio Gradskom kazalištu mladih “Vitez” na čelu s voditeljem Ivanom Sajevićem i glumcu GKM-a Vitez Marku Mirkoviću na partnerstvu i sjajnom poslu koji smo napravili“, kazao je predsjednik Udruge „Uzor“, Dario Plavčić.

Prezentacija rada Ljetne škole glume bit će tijekom rujna upriličena i u Busovači. Mladi polaznici Ljetne škole glume, iz Viteza i Busovače, predstavit će se publici tijekom rujna i u Busvači, a diplome će dobiti: Nika Ivanković, Dominik Vrebac, Gabrijela Jonjić, Emin Šahdan, Lea Brnada, Antonio Babić, Klara Vujica, Nejra Vuković, Bojana Bošnjak, Darija Znahor, Vedran Batinić, Nera Akrap, Dunja Milinović, Ajna Kurtodža, Elena Stojak i Franko Bralo.

„Zbilja je bio istinski užitak raditi s ovim mladim ljudima. Pokazali su nevjerojatnu energiju, ali i glumački talent. Ponosan sam na sve što smo napravili, a i publika je na to sjajno reagirala. Hvala Dariju i Ivanu na potpori, imali smo optimalne uvjete za rad. Radujem se mogućnosti nastavka ove lijepe priče“, kazao je Marko Mirković, diplomirani glumac i voditelj Ljetne škole glume GKM-a Vitez.

Dodajmo kako su iz GKM-a Vitez i Udruge „Uzor“ najavili za kraj rujna i početak rada na predstavi u Busovači, a dugoročna želja je stvaranje kazališta u Busovači.

Posljednje vijesti

Počeo upis novih polaznika za tečaj njemačkog jezika A1.1. razine

(INTENZIVNI TEČAJ) Škola stranih jezika UZOR započinje s upisom novih polaznika za tečaj A1.1 razine.   Stoga, svi vi koji želite...

Škola jezika UZOR: Upis u tijeku na B1.1 tečaj njemačkog jezika

Naučite njemački 🇩🇪 jezik te omogućite sebi mnoštvo novih prilika za osobni rast i razvoj. Slobodno nekoliko mjesta! Za...

Blagdansko druženje članova GKM-a Busovača

Kraj 2020. godine obilježili smo malom zabavom s našim mladim kazalištarcima te međusobno razmijenili poklončiće! 🎁🥰 Iako obilježena pandemijom, protekla...

Održano predavanje i prezentacija projekta “Reci NE ovisnosti!”

U učionici udruge UZOR u četvrtak, 19. 12. 2020. godine, održano je predavanje "Reci ne ovisnosti - Podizanje svijesti...

U Busovači počela Škola fotografije

U četvrtak, 17. prosinca 2020. godine započela je prva po redu Škola fotografije u organizaciji Fotokluba Busovača i udruge...

Busovača: U subotu predavanje na temu prevencije ovisnosti među mladima

Udruga UZOR u subotu, 19. 12. 2020. godine, s početkom u 14 sati, organizira predavanje na temu prevencije ovisnosti...

Istaknute vijesti

Pročitajte i ovoUZOR
Pridružite nam se...