Povijesne kazališne nagrade za Busovaču

Predstave GKM-a Vitez, “Nema me” i koprodukcija Udruge “UZOR” iz Busovače i GKM-a Vitez “Čarobnjak iz Oza”, odigrane su proteklog tjedna na 18. Festivalu srednjoškolskog dramskog stvaralaštva Bosne i Hercegovine.

Reakcija publike na obje predstave bila je sjajna, mladi glumci iz Viteza i Busovače dobili su i jako dobre kritike ocjenjivačkog suda, što se potvrdilo i prilikom dodjele festivalskih nagrada. Naime, GKM Vitez je osvojio ukupno 7 nagrada, od kojih je 5 za predstavu „Nema me“, a 2 za predstavu „Čarobnjak iz Oza“, koja je rađena u koprodukciji s Udrugom „UZOR“ iz Busovače.

Predstava “Nema me” osvojila je nagradu za najbolju predstavu festivala u cjelini, zatim nagradu za kolektivnu igru. Monika Maros osvojila je nagradu za najbolje glumačko ostvarenje u ženskoj, a Franko Bralo u muškoj konkurenciji, dok je nagrada za adaptaciju teksta pripala Marku Mirkoviću.

Predstavi „Čarobnjak iz Oza“ pripale su dvije nagrade, od kojih je jedna za najbolju kostimografiju, a druga za najbolje glumačko ostvarenje Vedranu Batiniću.

Voditelj GKM-a Vitez Ivan Sajević u izjavi za medije nije krio oduševljenje osvojenim nagradama i sjajnim uspjehom mladih glumaca iz Viteza i Busovače:

“Višemjesečni trud i zalaganje mladih članova našeg kazališta i partnerske organizacije “UZOR” iz Busovače rezultirale su odličnim nastupom i brojnim nagradama na ovogodišnjem 18. Festivalu srednjoškolskog dramskog stvaralaštva Bosne i Hercegovine koji je održan u Konjicu. Istaknut ću kako je ovogodišnje igranje na ovom festivalu bilo prvo gostujuće igranje mladih kazalištaraca iz Busovače.”, kazao je Sajević te istaknuo:

“Za pokretanje kazališta u Busovači odlučili smo se ponajprije zbog kvalitetne suradnje s predsjednikom udruge “UZOR” Dariom Plavčićem u kojem smo prepoznali osobu koja je spremna dati sebe da kazališna priča u Busovači uistinu uspije te mu ovom prilikom čestitam i zahvaljujem na tome.”

Festival se održava u Konjicu, a u tehničkoj organizaciji Amaterskog pozorišta “Neretva” Konjic. Festival je natjecateljskog karaktera, a vrijedi istaknuti kako su kazalištarci iz Busovače uvjerljivo najmlađi sudionici ovogodišnjeg festivala.

Iz GKM-a Vitez i Udruge „UZOR“ su uputili zahvalu domaćinima te čestitke kazalištarcima iz Viteza i Busovače, ali i svim sudionicima i nagrađenima na festivalu u Konjicu.

Posljednje vijesti

BUS FILM LAB – Busovačka film radionica

Sinoć je u kino dvorani Theatre u Busovači održana prva busovačka film radionica/laboratorija (BUS FILM LAB) u organizaciji udruge...

Različitosti kao bogatstvo društva, putovanje u svemir i obilazak

I ove nedjelje smo sa djecom uzrasta od 3 do 10 godina uspješno realizirali naše dvije interaktivne radionice. Prva radionica...

(INTENZIVNI TEČAJ) Škola stranih jezika UZOR započinje s upisom novih polaznika za tečaj A1.2 razine

(INTENZIVNI TEČAJ) Škola stranih jezika UZOR započinje s upisom novih polaznika za tečaj A1.2 razine. Stoga, svi vi koji želite...

Na nedjeljnim radionicama u UZOR-u mališani učili o ispunjavanju školskih obveza, važnosti tjelovježbe i bavljenja sportom

Prva nedjelja u rujnu opet je okupila naše vrijedne mališane na našim interaktivnim radionicama za djecu uzrasta od 3...

Što učimo na nedjeljnim radionicama?

Dragi roditelji i djeco, U nedjelju, 12. rujna 2021. smo za vas spremili još zanimljivih i edukativnih sadržaja koje ćemo...

Tečaj njemačkog jezika za djecu

UZOR TEČAJEVI ZA UČENIKE❗❗❗ Preostalo je nekoliko slobodnih mjesta u grupi za njemački jezik 🇩🇪. Javite se! ⤵️ S...

Istaknute vijesti

Pročitajte i ovoUZOR
Pridružite nam se...