“Ženski snovi” kazališta mladih “Korifej” od srca nasmijali busovačku publiku!

0
289

4. Busovački kazališni festival BuFEST nastavljen je jučer sjajnom izvedbom predstave “Ženski snovi” kazališta mladih “Korifej” iz Nove Bile. Ova urnebesna komedija donosi priču o četiri žene koje, da bi ostvarile svoje snove, odluče osnovati političku stranku.

Redateljica predstave je Anela Križanac, koja je predstavu režirala prema tekstu Ane Dragozet. U predstavi igraju: Anela Križanac, Anita Grabovac, Vanja Džambas i Branka Stjepanović. Za scenografiju je zaslužan Ivan Križanac, za tehničku podršku Gabrijel Grubešić, a za dizajn plakata Jelena Rajić.

Redateljica predstave Anela Križanac naglasila je kako je ovo predstava o poremećenim društvenim vrijednostima i predstava koja postavlja vrlo ozbiljna pitanja:

“Naizgled još jedna komedija u nizu, no ova predstava je slojevitija nego li je i jedna naša predstava do sada. Ona na jedan prpošan, duhovit ženski način donosi priču koja postavlja vrlo ozbiljna pitanja o poremećenim vrijednostima društva u kojemu živimo. Zato je bilo zadovoljstvo igrati pred busovačkom publikom koja je svojim reakcijama tijekom predstave podupirala naše poruke. Hvala domaćinima na srdačnom dočeku i želji da se naša suradnja nastavi na obostranu radost”, izjavila je za medije nakon održane predstave redateljica Anela Križanac.

Predsjednik udruge UZOR Dario Plavčić u izjavi za medije naglasio je kako je ovogodišnje izdanje Busovačkog kazališnog festivala BuFEST četvrto po redu te kako će festival svoj završetak imati predstojeći petak.

“Busovački kazališni festival BuFEST nastao je 2019. godine i održava se u organizaciji udruge UZOR i u partnerstvu sa Gradskim kazalištem mladih Vitez. BuFEST je i ove godine okupio nekoliko kazališnih skupina iz Bosne i Hercegovine te publici u Busovači ponudio izuzetno kvalitetan kazališni sadržaj. Večeras se posebno se želim zahvaliti našim prijateljima iz “Korifeja” na odličnoj izvedbi predstave “Ženski snovi” i vjerujem početku suradnje i prijateljstva koje će dugo trajati”, rekao je Plavčić pozvavši publiku na zatvaranje ovogodišnjeg izdanja festivala:

“BuFEST ćemo svečano zatvoriti u petak, 9. prosinca 2022. godine, s početkom u 20 sati. Na kazališne daske u hol Srednje škole “Busovača” stiže odlična komedija – predstava “Pidžama za šestero” nastala u koprodukciji GKM-a Vitez i HKC-a Nova Bila. Svi su pozvani i dobrodošli”, naglasio je Plavčić.

Generalni pokrovitelj ovogodišnjeg izdanja Busovačkog kazališnog festivala BuFEST je Federalno ministarstvo kulture i sporta. Pokrovitelj je i Ministarstvo obrazovanja, znanosti, mladih, kulture i sporta KSB te Općina Busovača.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here