Božić u Busovači: Koncerti “Ivančica i prijatelja” u Barama i na Čepu

0
385
Udruga “UZOR” iz Busovače u suradnji s vokalnim sastavom „Ivančice i prijatelji“ svim Busovkama, Busovljacima i dragim gostima poklanja svečane božićne koncerte koji će se održati u utorak, 17. prosinca 2019. u crkvi sv. Josipa u Barama, s početkom u 19 sati, odnosno 23. prosinca 2019., u crkvi sv. Nikole Tavelića na Čepu, s početkom u 18 sati.

Izvedbama poznatih božićnih i duhovnih pjesama poput „Raduj se, o Betleme“, „Syahamba“, „Mesija“, „Gloria“, ali i svima nam poznatim pjesmama poput „Tiha noć“, „Djetešce nam se rodilo“, „Svim na zemlji, mir, veselje“, vokalni sastav „Ivančice i prijatelji“ pod ravnanjem profesorice Magdalene Marić, dodatno će obogatiti program “Božića u Busovači” i uvesti nas u istinsko blagdansko raspoloženje koje već 15ak dana vlada u Busovači i na busovačkom božićnom programu.

Profesorica Magdalena Marić u izjavi za naš portal kazala je kako „Ivančice i prijatelji“ u ovom sastavu djeluju već dvije godine:

“VS „Ivančice i prijatelji“ u ovom sastavu djeluju već dvije godine i u tom relativno kratkom periodu zabilježili smo priličan broj značajnih nastupa diljem Središnje Bosne. Ovaj ansambl okuplja učenike, srednjoškolce i uposlene mlade ljude koje povezuje ista ljubav i strast – glazba“, kazala je prof. Marić istaknuvši:

„Svoju ljubav, ali i poseban dar, za ovaj blagdan – blagdan ljubavi, u suradnji s udrugom UZOR, želimo podijeliti s vama, dragi sugrađani! U radosnom iščekivanju s pjesmom dočekajmo najradosniji kršćanski blagdan – Božić! Dobro i na dobro nam došao.“

Uz izvedbe skladbi VS „Ivančice i prijatelji“, na koncertima će nastupiti i gosti koji će svojim muziciranjem i izvedbama podržati ove prekrasne događaje. Tako će na violini nastupiti Martina Andrijašević, s recitacijom Laura Šakić, pratnjom na gitari Boris Vučić, solistica Magdalena Marić, učenici OŠ „Busovača“ i drugi. Kroz program će sve okupljene voditi Kristina Čavara.

Božićni koncerti „Ivančica i prijatelja“ u filijalnim crkvama na Čepu i u Barama projekt je koji će udruga UZOR iz Busovače nastojati organizirati svake sljedeće godine kako bi žiteljima Busovače koji gravitiraju ovim crkvama priredili prigodan božićni program, a što će, vjerujemo, svima mnogo značiti.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here