Božićni koncert “Sretan ti Božić, narode moj” ponovno oduševio na Čepu

0
275

Busovača, 12. prosinca 2023. — U filijalnoj crkvi sv. Nikole Tavelića na Čepu, tradicionalni božićni koncert “Sretan ti Božić, narode moj”, organiziran od strane udruge  CESI i u partnerstvu sa udrugom UZOR Busovača, ponovno je ove godine oduševio mještane, goste i organizatore. Nastupio je Mješoviti zbor HKD Napredak Kreševopod vodstvom prof. Marije Pervan.

Posjetitelji su uživali u bogatom glazbenom programu koji je obuhvatio pučke napjeve i druge poznate skladbe, uključujući “Tiha noć”, “Oj pastiri, čujte novi glas”, “Oj, Djetešce moje drago”, “Rodio se Bog i čovjek”, “Badnje večer”, “U to vrijeme godišta”, “Jer ti si predivan Bog”, “On dolazi da spasi vas” i “Gloria, in excelsis Deo”. Irena Čavara je pročitala prigodnu recitaciju, dok je program vodila Kristina Čavara.

Među posjetiteljima su bili Pero Bilušić, konzul Republike Hrvatske u Vitezu, ministrica financija ŽSB Mirjana Plavčić, te fratri i časne sestre iz župe sv. Ante Padovanskog Busovača predvođeni fra Stjepanom Antolovićem, župnim vikarom.

“Uz brojne kulturne i druge sadržaje koje tijekom cijele godine organiziramo kroz našu udrugu, želja nam je bila i ove godine, kao dio manifestacije “Božić u Busovači”, a u suradnji sa istaknutim glazbenicima i sastavima, organizirati dva božićna koncerta u našim filijalnim crkvama, te tako svima nama uljepšati blagdan mira, ljubavi i veselja koji očekujemo za 10-ak dana. Vjerujemo da smo u tome uspjeli na Čepu, stoga vas sve pozivamo da dođete i sutra u Bare, u filijalnu crkvu sv. Josipa Radnika, na naš drugi koncert, kako bi u radosti i s pjesmom dočekali Božić, najradosniji kršćanski blagdan”, istaknuo je u prigodnom govoru Bojan Petrović, predsjednik udruge CESI.

Druženje koje je uslijedilo nakon koncerta održanog pod pokroviteljstvom Federalnog ministarstva kulture i sporta te Ministarstva obrazovanja, znanosti, mladih, kulture i sporta KSB, nastavilo se u dvorištu crkve. Ondje su posjetitelji mogli uživati u prigodnoj božićnoj glazbi i raznovrsnoj gastronomskoj ponudi. Ovu posebnu atmosferu priredili su domaćini, Mjesna zajednica Gusti Grab, te mladi iz Gustog Graba.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here