Božićni koncerti “Sretan ti Božić, narode moj” i ove godine u Barama i na Čepu

0
347

Udruga “CESI” i “UZOR” iz Busovače, u suradnji s Mješovitim zborom HKD Napredak Kreševo te Vokalno-instrumentalnim sastavom “Novo nebo” iz Zenice, s radošću najavljuju tradicionalne božićne koncerte koji će uljepšati blagdan svim Busovkama, Busovljacima i njihovim dragim gostima.

Ovogodišnja glazbena čarolija prigodnog naziva “Sretan ti Božić, narode moj” održat će se u filijalnim crkvama sv. Nikole Tavelića na Čepu, 13. prosinca 2023., te sv. Josipa Radnika u Barama, 15. prosinca 2023., s početkom u 19 sati.

Bogat glazbeni program

Posjetitelje očekuje bogat glazbeni program, obogaćen pučkim i drugim napjevima poput “Tihe noći”, “Oj pastiri, čujte novi glas”, “Oj, Djetešce moje drago”, te “Rodio se Bog i čovjek”. Skladbe poput “Badnje večer”, “U to vrijeme godišta” te “Jer ti si predivan Bog”, “On dolazi da spasi vas” i “Gloria, in excelsis Deo” dodat će poseban sjaj večeri.

Organizatori, iz udruge “CESI” i “UZOR”, ističu svoju želju za uljepšavanjem blagdana mira, ljubavi i veselja. Kroz suradnju s istaknutim glazbenicima, žele stvoriti nezaboravan doživljaj za sve prisutne.

“Uz brojne kulturne i druge sadržaje koje tijekom cijele godine organiziramo kroz našu udrugu, želja nam je bila i ove godine, kao dio manifestacije “Božić u Busovači”, a u suradnji sa istaknutim glazbenicima i sastavima, organizirati dva božićna koncerta u našim filijalnim crkvama, te tako svima nama uljepšati blagdan mira, ljubavi i veselja koji očekujemo za 20-ak dana. Vjerujemo da ćemo u tome uspjeti, stoga vas sve pozivamo da dođete na koncerte kako bi u radosti i s pjesmom dočekali Božić, najradosniji kršćanski blagdan”, ističu organizatori.

Predstavljanje izvođača

Mješoviti zbor HKD Napredak Kreševo
Mješoviti zbor HKD Napredak Kreševo, pod ravnanjem gospođe Marije Pervan, djeluje od 2010. godine. Sastavljen od 19 članova, zbor je ostvario značajne nastupe i suradnje s kulturnim društvima iz regije. Njihov raznovrstan repertoar obuhvaća liturgijske, duhovne, domoljubne i narodne pjesme.

“Pjevanje u zboru je posebna privilegija, ali i obveza koja iziskuje velika odricanja, predan rad i mnoge kompromise. Međutim, ovaj zbor opstaje već dugi niz godina, te svojim pjevanjem na najljepši mogući način promovira svoje Kreševo, svoju kulturu i običaje”, naglašavaju članovi Mješovitog zbora HKD Napredak Kreševo.

VIS Novo nebo Zenica
VIS Novo Nebo je katolički duhovni sastav – bend, koji djeluje u župi sv. Ilije Proroka u Zenici. Odlikuje ih mladost i energija protkana duhovnom tematikom te čvršćim zvukom. Sastav je 1983. osnovao fra Petar Vrebac koji je, za vrijeme studenskih dana svirao bas gitaru u sastavu “Jukić”. Tvrđi rokerski zvuk tadašnjih “Jukića” fra Petar je prenio na “Novo Nebo” koji su tom zvuku ostali vjerni do danas. Osim toga, dobitnici su i Nagrade Grada Zenice, a imali su čast svirati i pjevati prilikom ulaska pape Franje na Koševo tokom posjete Bosni i Hercegovini.

Kristina Čavara vodit će i ove godine posjetitelje kroz program, obećavajući ne samo glazbeni užitak već i ugodno druženje. Stoga, ne dvojite, dođite na odlične koncerte i lijepo druženje!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here