“Budimo odgovorni i pridržavajmo se svih uputa, savjeta i odluka“

0
360
Udruga za održivi razvoj “UZOR“ iz Busovače pokrenula je informativnu kampanju s ciljem informiranja pučanstva Busovače o pandemiji koronavirusa.

Tako su ovaj tjedan članovi “UZOR-a“ kreirali informativni plakat s najvažnijim informacijama iz nadležnih institucija, a uz to plakat sadrži nekoliko preporuka te, što je vrlo bitno, važne telefonske brojeve na koje pučanstvo može dobiti institucije koje mogu pomoći u proglašenom stanju “prirodne nesreće“.

U izjavi za medije, projekt koordinator udruge “UZOR” Bojan Petrović rekao je:

“Veoma je važno u ovoj situaciji biti jako discipliniran i pridržavati se mjera nadležnih institucija što većina građana naše općine i čini. Udruga “UZOR” se također pridružila poštivanju mjera u cilju sprečavanja širenja zaraze te smo naše aktivnosti prilagodili postojećem stanju. Naša škola jezika se prilagodila situaciji te se nastava odvija putem video linka, a škola glume je aktivna kroz grupne razgovore putem aplikacija”.
Dodao je kako udruga “UZOR” ovom informativnom kampanjom želi dati doprinos našoj zajednici putem informiranja o situaciji na lokalnoj razini i važnim kontaktima kako bi građani bili informirani i pravovremeno mogli komunicirati s nadležnim institucijama.
“Udruga „UZOR“ svojim aktivnostima će pokušati biti na raspolaganju građanima Busovače u ovim teškim vremenima te se nadamo brzoj normalizaciji stanja i vraćanju redovnim projektima, ali i nekim novim koje uskoro planiramo realizirati.”, naglasio je Petrović.
Informativni plakat sadrži brojeve telefona zdravstvenih institucija, civilne zaštite, ministarstava, doma zdravlja, bolnica, policije, vatrogasaca i sl. Plakati su zalijepljeni na info površine u središtu Busovače te na ulazima u trgovine, poštu, banke i sl. U sklopu informativne kampanje članovi „UZOR-a“ posjetili su i Općinu Busovača gdje su nadležnima uručili određenu količinu plakata. Kako kažu, kroz idućih nekoliko dana plakati će biti postavljeni i na oglasnim pločama u okolnim selima, a plakat je dostupan i na portalu grad-busovaca.com te drugim medijima.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here