FOTO | Još jedna nedjelja obilježena ljetnim interaktivnim radionicama u Busovači za djecu od 3 do 10 godina

0
268
Udruga UZOR iz Busovače i HUM u Središnjoj Bosni uspješno su i ove nedjelje realizirali još jednu ljetnu interaktivnu radionicu u Busovači.

Prva radionica održana je u terminu od 12:00 do 15:00 sati, za djecu uzrasta od 7 do 10 godina.

“Prva radionica za djecu uzrasta od 7 do 10 godina održana je u terminu od 12:00 do 15:00 sati kada smo zajedno prošli kroz zanimljive i zaista važne teme. Uvodni dio radionice i ovaj put je bio namijenjen međusobnom upoznavanju sudionika, tako da su promišljali o svojim identitetima i podijelili ih unutar grupe. Sljedeće o čemu smo govorili jeste pojam “sloboda” koji je bio glavni pojam za izradu mapa uma (mentalnih mapa) kojima smo taj pojam proširili i povezali ga s drugim pojmovima ključnim za aktivnosti u nastavku. Rješavanje križaljke (koja u svojim rješenjima krije pojmove poput: odgovornost, obrazovanje, obitelj, sloboda, mišljenje, igra, poštovanje i djetinjstvo) bila je sljedeća aktivnost. Dobivene pojmove povezali smo s temom koju smo obrađivali, a to su “Dječja prava”. Za bolje razumijevanje dječjih prava i onoga što ona predstavljaju zajedno smo pogledali kratki video “Roko i Lara u svijetu prava” i došli do zaključka da dječja prava i slobode nose veliku razinu odgovornosti, te da ako želimo da se poštuju naša prava, dužni smo poštovati prava drugih. U nastavku smo kroz Power Point prezentaciju pogledali niz fotografija koje prikazuju neke oblike kršenja dječjih prava i diskutirali na osnovu viđenog, pronalazeći rješenja situacija koje nisu u skladu s pravima djeteta.
Za kraj, slijedile su igre Asocijacija i Memory, kao i prigodno osvježenje za sve”, piše na Facebook stranici Udruge UZOR.

Na drugoj radionici, od 16 do 19 sati priliku za učenje i zabavu imala su djeca uzrasta 3 do 6 godina: “Druženje je počelo upoznavanjem i izrađivanjem kartica s imenima, zbog lakšeg i bržeg međusobnog upoznavanja. Zatim smo prešli na pregled Power Point prezentacije koja nas je uputila na pravila ponašanja u grupi. Lijepo ponašanje i poštivanje drugih temelji su socijalizacije i osnivanja kvalitetne komunikacije s drugima, stoga smo poseban naglasak stavili na te vrijednosti. Sljedeći niz aktivnosti bio je prilika djeci da iskažu svoje likovne sposobnosti, a uz to odlična vježba fine motorike, korištenja škarica, ljepila, tempera i drugih potrebnih materijala. Izrađivali smo razne životinje od papira i kartona, koristeći različite likovne tehnike. Tako smo kreirali naše malo životinjsko carstvo. Memory kartice također su odgovarale temi, jer smo njima uparivali različite životinjice. Preostalo vrijeme proveli smo kroz aktivnosti sa pompon kuglicama, drvenim štapićima za računanje, izrađivanje oblika po zadanom modelu i izrezujući predloške za rezanje škaricama. Odmor od aktivnosti proveli smo uz osvježenje, razgovor i bolje međusobno upoznavanje”, kazala je voditeljica radionice Marija Čalić.

U nastavku pogledajte fotogaleriju s radionica:

https://www.facebook.com/410769489333803/posts/1166313193779425/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here