Sutra u Busovači treća ljetna radionica za djecu

0
444
U organizaciji udruge UZOR iz Busovače i HUM-a u Središnjoj Bosni, prošlu je nedjelju u Busovači održana druga u nizu ljetnih radionica za djecu. Već sutra (18. 7.) na rasporedu je nova ljetna radionica i prilika da vaši mališani nauče nešto više o rodnim stereotipima, kao poznatoj i važnoj temi u društvu (starija grupa). Na trećoj radionici, koja je predviđena za mlađu djecu, mališani će imati priliku naučiti nešto više o pravilima u prometu.

Radionica za starije (od 7 do 10 godina) počinje u 12 sati te završava u 15 sati. Treća radionica, namijenjena mlađoj djeci (od 3 do 6 godina) počinje u 16 i završava u 19 sati. Radionice se održavaju u prostorijama udruge UZOR na adresi Branitelja domovine b.b. (do gradskog parka).

Cilj radionica jest predstaviti djeci obogaćen i zanimljiv sadržaj na uistinu kreativan način. Uz vježbanje i razvoj društvenih i komunikacijskih vještina kod djece, posebna pažnja će se posvetiti na razvoj i poticanje kreativnosti i kritičkog mišljenja, poticanje na suradnju, međusobno upoznavanje, igranje i druženje.

“Na prvoj radionici za djecu uzrasta od 7 do 10 godina, koja će se realizirati u terminu od 12:00 do 15:00 sati tema će biti rodni stereotipi. Ovu temu, itekako poznatu i važnu u našem društvu, djeci ćemo približiti kroz uzrastu prilagođene i zabavne aktivnosti, a to su asocijacije, razgovor o omiljenim likovima iz crtića, knjiga, filmova i slično, aktivnost koju smo nazvali “Karakteristike” i aktivnost nazvanu “Poželjnometar”.

Druga radionica namijenjena je djeci mlađeg uzrasta, od 3 do 6 godina, i održat će se u terminu od 16:00 do 19:00 sati. Tema ove radionice bit će pravila u prometu, gdje ćemo kroz slikovite prikaze na Power Point prezentaciji pogledati važna pravila i situacije koje valja izbjeći kada smo u prometu kao pješaci. Nakon prezentacije prijeći ćemo na izradu semafora bojeći svjetla odgovarajućim bojama, kao i na druge aktivnosti za vježbu fine motorike.”

Prijaviti se možete na broj telefona 063 908 035 ili putem Facebook i Instagram stranice udruge UZOR Busovača. (Kontakt osoba je Marija Čalić, voditeljica radionica).

Roditelje molimo da, ako odluče da njihovo dijete na ovaj način bude dio ovog projekta i zajedno s nama kroz igru i zanimljive aktivnosti uči i razvija svoje vještine, svoje povjerenje ukažu realizatorima radionica. Detaljnije informacije roditelji će dobiti prije početka radionice na spomenutoj lokaciji, kada će voditelji aktivnosti biti dostupni za sva pitanja i nejasnoće vezane za organizaciju, sadržaje i način realizacije.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here