FOTO: Koncert „Sretan ti Božić, narode moj“ razveselio okupljene na Čepu

0
444
Nakon koncerta u filijalnoj crkvi sv. Josipa u Barama, udruga UZOR iz Busovače i vokalni sastav “Ivančice i prijatelji” održali su isti koncert i na Čepu. Filijalna crkva sv. Nikole Tavelića bila je ispunjena do posljednjeg mjesta. Tradicionalne božićne pjesme i pučki napjevi “Ivančica i prijatelja” uistinu su oduševili sve prisutne i u srca Busovljaka i gostiju donijeli ljubav, radost, mir i toplinu.

Koncerti „Sretan ti Božić, narode moj“ projekt su udruge UZOR iz Busovače i vokalnog sastava „Ivančice i prijatelji“ koji se po drugi put održavaju u Busovači.

Uz tradicionalne božićne pjesme i pučke napjeve „Ivančica i prijatelja“, koncert su nastupom upotpunili i drugi glazbenici – župni zbor župe sv. Ante Padovanskog u Busovači predvođen Irenom Čavarom, profesorica Anita Laštro s klavirskom pratnjom, mladi glazbenik Stjepan Čović na violini, solistica Patricija Ćosić, poznati busovački glazbenici Matija Katava, Denis Vučić i Boris Vučić. Goste je kroz program vodila Kristina Čavara.

Okupljenima na Čepu, među kojima su bili fratri te časne sestre iz busovačke župe sv. Ante Padovanskog na čelu sa župnikom fra Zoranom Jakovićem, ali i predsjednik FBiH Marinko Čavara u pratnji supruge Ivanke, prigodnim riječima obratio se projekt menadžer udruge UZOR, Bojan Petrović, koji je pozdravio okupljene i uputio prigodnu čestitku:

„Udruga UZOR je nastavila sjajnu suradnju sa našim prijateljicama „Ivančicama“ i njihovom voditeljicom profesoricom Magdalenom Marić. Želio bih im se zahvaliti što s nama sudjeluju u organizaciji koncerta „Sretan ti Božić, narode moj“ i vjerujem da ćemo nastaviti našu suradnju i na drugim projektima. Također, hvala i prijateljima „Ivančica“ te župnom zboru što su sudjelovali u ovogodišnjim koncertima. Zahvalio bih se župniku, svećenicima i časnim sestrama što su nam dopustili da održimo koncert u crkvama na Čepu i u Barama. Federalno ministarstvo kulture i sporta je financijski podržalo ovaj projekt te im se zahvaljujemo na tome i vjerujemo da će nastaviti podržavati projekte udruge UZOR. U ime udruge UZOR svima želim čestit i blagoslovljen Božić i sretnu i uspješnu Novu 2022. godinu“, rekao je Petrović.

Riječi oduševljenja, ponosa i radosti nakon održanog koncerta imala je i voditeljica vokalnog sastava „Ivančice i prijatelji“, prof. glazbene kulture Magdalena Marić:

“Neizmjerno sam sretna i zadovoljna održanim koncertom u crkvi sv. Nikole Tavelića na Čepu, ali i koncertom u Barama. Okupila nas je istinska ljubav prema glazbi… Imala sam dojam da smo ovaj satak vremena svi bili kao jedno, ujedinjeni u radosnom iščekivanju Božića. Hvala našim divnim domaćinima na svemu. Mi se nadamo da smo priuštili svima ugodnu i posebnu večer”, rekla je prof. Marić.

Koncert je započeo pučkim božićnim napjevima “Oj, pastiri, čujte novi glas”, “Narodi nam se kralj nebeski”, “Gloria”, “Svim na zemlji mir, veselje”, koje su izveli “Ivančice i prijatelji”. Nakon toga, kao prigodno iznenađenje, nastupila je malena Mia Andrijašević te u pratnji oca Ivana na gitari, busovačkog glazbenika i profesora, te prof. Magdalene Marić na klaviru, otpjevala tradicionalnu božićnu pjesmu “Radujte se narodi”.

U nastavku koncerta ženski sastav “Ivančica” u pratnji prof. Anite Laštro na klaviru, Stjepana Čovića na violini, Borisa Vučića na gitari, Denisa Vučića na klaviru te Matije Katave na bubnjevima, izveo je skladbe: “Rodio se Bog i čovjek”, “Veselje ti navješćujem”, “Božićni san” te “Raduj se, Marija”.

Za kraj koncerta, “Ivančice i prijatelji” uz Župni zbor župe sv. Ante Padovanskog Busovača, otpjevali su dvije poznate božićne skladbe – “Zvona zvone, Božić je” te “Sretan ti Božić, narode moj” koji su istinski oduševili okupljene posjetitelje za šta su izvođači nagrađeni ogromnim pljeskom.

Uistinu uspješnu godinu udruga UZOR iz Busovače, uz ove božićne koncerte, završila je i s tri kazališne predstave izvedene kroz Gradsko kazalište mladih „Busovača“ koje su bile humanitarnog karaktera (predstave Tartuffe, Začarana princeza i Sedam Snjeguljica i patuljak). Sredstva prikupljena od ulaznica namijenjena su za aktivnosti humanitarne udruge „Dar srca“ iz Busovače.

„Sretan ti Božić, narode moj“, poručili su kraj iz udruge UZOR i VS „Ivančice i prijatelji“.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here