Koncert UZOR-a i VS “Ivančice i prijatelji” u Barama oduševio posjetitelje (FOTO)

0
288
Sjajna suradnja udruge UZOR iz Busovače i vokalnog sastava “Ivančice i prijatelji” nastavljena je i ove godine sinoćnjim koncertom “Sretan ti Božić, narode moj” u crkvi sv. Josipa u Barama. Koncert je oduševio okupljene posjetitelje te tako i ove godine donio prekrasan blagdanski ugođaj u naš grad.

Uz uistinu sjajne izvedbe “Ivančica i prijatelja”, koncert je pjevanjem upotpunio i župni zbor župe sv. Ante Padovanskog u Busovači predvođen Irenom Čavarom, ali i profesorica Anita Laštro s klavirskom pratnjom, mladi glazbenik Stjepan Čović na violini, solistica Patricija Ćosić, poznati busovački glazbenici Matija Katava, Denis Vučić i Boris Vučić. Goste je kroz program vodila Kristina Čavara.

Projekt menađer udruge UZOR, Bojan Petrović, u ime organizatora, pozdravio je okupljene i uputio prigodnu čestitku:

“Zahvaljujem Vam se što došli na još jedan koncert koji organizira udruga UZOR sa našim prijateljicama „Ivančicama“, njihovim prijateljima i profesoricom Magdalenom Marić. Želio bih se zahvaliti domaćinima koji su nas lijepo primili, došli na koncert i pomogli nam otključati i pripremiti crkvu. Zahvalio bih se župniku, svećenicima i časnim sestrama što su nam dopustili da održimo koncert u ovoj crkvi. I za kraj, u ime udruge UZOR Vam želim čestit i blagoslovljen Božić te sretnu i uspješnu Novu 2022. godinu!“

Voditeljica vokalnog sastava “Ivančice i prijatelji”, prof. Magdalena Marić, koja je ujedno bila i solistica posljednje skladbe na koncertu “Sretan ti Božić, narode moj” nije krila oduševljenje nakon koncerta:

“Pravi božićni ugođaj u crkvi sv. Josipa u Barama upotpunili smo i pjesmom. Okićena crkva, sreća i radost naših župljana i božićni napjevi, to je advent, to je naš Božić! Vjerujem da smo dotaknuli srca slušatelja, a i mi smo doista pjevali iz sveg srca. Hvala svima koji su na bilo koji način sudjelovali i pomogli organizaciju ovih koncerata. Sretna sam i ponosna posebno na svoje pjevače i svirače. Mislim da se njihov veliki trud isplatio. Radost na licima slušatelja naš je najveći motiv. I što reći za kraj… nego, sretan ti Božić, narode moj!”

Koncert je započeo pučkim božićnim napjevima “Oj, pastiri, čujte novi glas”, “Narodi nam se kralj nebeski”, “Gloria”, “Svim na zemlji mir, veselje”, koje su izveli “Ivančice i prijatelji”. Nakon toga, kao prigodno iznenađenje, nastupila je malena Mia Andrijašević te u pratnji oca Ivana na gitari, busovačkog glazbenika i profesora, te prof. Magdalene Marić na klaviru, otpjevala tradicionalnu božićnu pjesmu “Radujte se narodi”.

U nastavku koncerta ženski sastav “Ivančica” u pratnji prof. Anite Laštro na klaviru, Stjepana Čovića na violini, Borisa Vučića na gitari, Denisa Vučića na klaviru te Matije Katave na bubnjevima, izveo je skladbe: “Rodio se Bog i čovjek”, “Veselje ti navješćujem”, “Božićni san” te “Raduj se, Marija”.

Za kraj koncerta, “Ivančice i prijatelji” uz Župni zbor župe sv. Ante Padovanskog Busovača, otpjevali su dvije poznate božićne skladbe – “Zvona zvone, Božić je” te “Sretan ti Božić, narode moj” koji su istinski oduševili okupljene posjetitelje za šta su izvođači nagrađeni ogromnim pljeskom.

Božićne aktivnosti UZOR-a i vokalnog sastava “Ivančice i prijatelji” nastavljaju se već sutra, 22. prosinca 2021. godine, s početkom u 19 sati, kada će u filijalnoj crkvi sv. Nikole Tavelića na Čepu biti održan isti koncert kao i jučerašnji u Barama. Stoga, ne dvojite, dođite na odličan božićni koncert i lijepo druženje!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here