FOTO: Predstava “Taximetar” otvorila 4. Busovački kazališni festival BuFEST

Sinoćnjom vrhunskom izvedbom predstave “Taximetar” započeo je 4. Busovački kazališni festival BuFEST, festival kojeg zajedničkim snagama organiziraju udruga UZOR iz Busovače i GKM Vitez. Odlična reakacija publike nakon predstave te puna dvorana potvrda su nastavka razvoja kazališnog života i kazališne priče u Busovači.

O radu udruge UZOR, pokretanju ‘kazališne priče’ u Busovači, organizaciji festivala i drugim aktivnostima, na početku programa govorio je predsjednik UZOR-a Dario Plavčić koji je ujedno zahvalio publici na podršci, ali i prijateljima iz Gradskog kazališta mladih “Vitez” bez kojih kazališna priča u Busovači ne bi postojala niti bila ovako uspješna. Nakon nekoliko prigodnih riječi, festival je svečano otvorio predsjednik GKM-a Vitez Ivan Sajević.

O predstavi “Taximetar”

Predstava “Taximetar” nastala je u koprodukciji Gradskog kazališta mladih Vitez i Hrvatskog kazališta Travnik. U predstavi igraju Matej Baškarad i Marko Mirković. Scenografiju i grafički dizajn radila je Marina Božić, a tehnička podrška je Emin Šahdan. Izvršni producenti predstave su: Ivan Sajević i Anto Bilić.

Predstava “Taximetar” govori o Romanu, taksisti koji je u drugom poluvremenu svog života potonuo u prosjek. Njegov život uzburka “nužna reforma taxi sistema” te niz događaja iz prošlosti. Život u taksiju, upoznavanje raznih profila ljudi te suočavanje sa surovom realnošću Romana prisilili na preispitivanje vlastitog života i životnih odluka.

“BuFEST” se nastavlja u utorak, 15. 11.

4. izdanje Busovačkog kazališnog festivala BuFEST nastavlja se u utorak, 15. 11. 2022. godine. Na ‘kazališne daske’ u Busovači stižu gosti iz Banja Luke, mlade članice i članovi DIS teatra s predstavom “Kamen mudrosti”.

“Kamen mudrosti”, naizgled je naivna i nimalo zahtjevna priča o troje prijatelja, pripovjedača priča, koji, lutajući šumom, traže put kući, skriva u sebi plemenitu i vrlo delikatnu poruku najmlađima koji u svom odrastanju (put kroz šumu) moraju riješiti mnoge tajne da bi došli do saznanja o dobru i zlu.Predstava ne docira, nego kroz ležernu i zabavnu igru, koja svoj uzor ima u commedii dell’arte, pokušava osvijestiti djeci moralne, etičke, ali i egzistencijalne dileme koje ih prate u životu.

Autorica teksta je Zvjezdana Magelan, a režiju potpisuje Novica Bogdanović. U predstavi igraju: Anando Čenić, Ognjen Bogdanović, Jelena Marković i Anja Banjac.

Busovački kazališni festival BuFEST nastao je 2019. godine i održava se u organizaciji udruge UZOR i Gradskog kazališta mladih Vitez, a u tri godine postojanja brojnoj publici je ponudio izuzetno kvalitetan kazališni sadržaj.

Generalni pokrovitelj ovogodišnjeg izdanja festivala je Federalno ministarstvo kulture i sporta. Pokrovitelj je i Ministarstvo obrazovanja, znanosti, mladih, kulture i sporta KSB te Općina Busovača.

Posljednje vijesti

Podizanje svijesti o muškom zdravlju: U Busovači održano predavanje “Prevencija karcinoma prostate i karcinoma testisa”

Studeni je mjesec posvećen podizanju svijesti o muškom zdravlju, a u sklopu te inicijative, udruga UZOR Busovača organizirala je...

Borba protiv ovisnosti: Ključna inicijativa za zdrave obitelji

Nedavno održana predavanja o borbi protiv ovisnosti u Osnovnoj školi "Busovača" i Osnovnoj školi "Kaonik" predstavljaju značajan korak u...

Četiri godišnja doba tema nove radionice Male škole UZOR

U četvrtak, 16.11. u terminu od 18:00 do 20:00 sati okupila se vrijedna grupa polaznika Male škole UZOR uzrasta...

‘Mala škola UZOR’ u Busovači ponovno otvorila svoja vrata: U fokusu dječja kreativnost, druženje i učenje

♡ Udruga UZOR organizirala je ponovne susrete polaznika Male škole UZOR, te smo u četvrtak, 09. studenog održali naše...

[Upis u tijeku] TEČAJ NJEMAČKOG JEZIKA ZA DJECU

Početkom 10. mjeseca u Školi stranih jezika udruge UZOR počinje tečaj njemačkog za djecu. Nekoliko mjesta u grupama je...

[Upis u tijeku] TEČAJ ENGLESKOG JEZIKA ZA DJECU

TEČAJ ENGLESKOG JEZIKA ZA DJECU U školi stranih jezika udruge UZOR Busovača u tijeku je upis u nove grupe...

Istaknute vijesti

Nastavlja se BusMusicFest: Ovaj tjedan u pivnici svirka benda “Dva i po Čo’eka”

Program BusMusicFesta, glazbenog festivala koji organiziraju udruga UZOR iz...

[Upis u tijeku] TEČAJ ENGLESKOG JEZIKA ZA DJECU

U školi stranih jezika udruge UZOR Busovača u tijeku...

Pročitajte i ovoUZOR
Pridružite nam se...