FOTO: U Busovači održana prva literarna radionica “I ja mogu stvarati”

0
321
U subotu, 27. studenoga 2021. godine, u prostorijama udruge UZOR, u Busovači, održana je prva od tri literarne radionice u okviru projekta “I ja mogu stvarati” na kojoj su sudjelovali mališani iz busovačkih osnovnih škola.

Projekt „I ja mogu stvarati“ koji organizira udruga CESI iz Busovače osmišljen je i namijenjen za djecu školskog uzrasta. Cilj projekta je okupiti mali tim djece koja vole čitati i maštati, kako bi kroz zabavu i igru proširivali svoja znanja.

Voditeljica literarnih radionica i učiteljica razredne nastave Ivana Kurevija Zekić u izjavi za grad-busovaca.com portal nije krila oduševljenje nakon prve radionice:

„Došla sam s planom i idejom da mali pisci zajedničkim snagama stvore priču. Nadala sam se da će djeca smišljati likove, tematiku, no mislila sam kako ću ipak ja morati malo njihove ideje pretvoriti u priču. Bila sam ugodno iznenađena kada su njihove ideje prerasle u rečenice i na kraju samostalno su stvorili jednu neobičnu priču. Priču kakva može nastati samo u glavicama najmlađih koji se ne boje mašte“, rekla je voditeljica radionica Ivana te napomenula:

„Naš idući susret stvorit će likovni izraz naše priče i na taj način oživjet ćemo ne samo jednu knjigu, već nadam se i novim djelima malih stvaratelja. Na posljednjoj radionici pripremit ćemo promociju zajedničkog rada, zabavu i igru. Proživjet ćemo baš ono što smo stvorili. Nadam se u budućnosti sličnim projektima koji naše najmlađe rame uz rame vode do uspjeha.“

U nastavku pogledajte nekoliko fotografija s prve radionice. 🙂

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here