IZVJEŠĆE S NEDJELJNIH RADIONICA ZA DJECU – Individualne pripreme za polazak u školu, zanimanja i asocijacije

U nedjelju u terminu od 12:00 do 15:00 sati (u vrijeme trajanja prve radionice za djecu uzrasta od 7 do 10 godina) održala se individualna priprema za polazak u školu jednog od sudionika naših interaktivnih radionica.

Nizom aktivnosti vježbali smo pravilno držanje olovke i iscrtavanje pravih i zakrivljenih linija. Uz to, ponavljali smo geometrijske oblike, slaganjem izrezanih papirnih dijelova u cjelinu koja čini jedan od osnovnih geometrijskih oblika (krug, trokut, kvadrat i pravokutnik). Poseban naglasak također stavili smo na percepciju i moć zapažanja kroz aktivnosti slaganja cvjetića u bojama po modelima iscrtanim na karticama kao i prepoznavanje slova abecede po zadanim predlošcima. Utvrdili smo vještinu pisanja vlastitog imena te vještinu slušanja uputa za zadatak koji valja obaviti. Sve to smatramo važnim i poželjnim za vježbu u predškolskom periodu, te ćemo i dalje kroz naše radionice predškolcima omogućavati ovakve aktivnosti za pripremu.

Druga radionica namijenjena je za djecu uzrasta od 3 do 6 godina i održana je u terminu od 16:00 do 19:00 sati. Planirana tema radionice ove nedjelje bila su različita zanimanja ljudi. Kako bismo ispitali koliko su djeca upoznata s postojanjem raznih ljudskih zanimanja, u uvodu smo razgovarali o tome što bi oni voljeli biti kad odrastu, kojim zanimanjima se bave njihovi bližnji i uopće što znači pojam ljudskih zanimanja. Zatim smo prešli na igru nazvanu “Pogodi tko sam” kojom smo opisujući zanimanja kroz nekoliko asocijacija dolazili do odgovora o kojem zanimanju je riječ. Aktivnost je bila dinamična i zabavna, održavala je pažnju sudionika do samoga kraja i njome smo se upoznali sa brojnim zanimljivim zanimanjima. Nakon toga prešli smo na kratki kviz, realiziran na način da smo završivši kotač s pitanjima, “izvlačili” pitanja i odgovarali na ista. Sljedećom aktivnošću iskazali smo svoju kreativnost i obojili predloške sa zanimanjima po vlastitom izboru i interesu. Slikoviti prikazi i asocijacije pomažu djeci u lakšem pamćenju novih informacija, stoga kroz naše radionice uvijek koristimo djeci bliske i slikovite prikaze, karikature i demonstracije koje lako pamtimo i usvajamo kroz zabavan sadržaj i inovativan pristup koristeći samostalno kreirane materijale ali i korištenjem tehnologije (Power Point prezentacije, online kvizove za djecu, video uratke i slično).
Preostalo vrijeme radionice proveli smo kroz aktivnosti kojima smo upoznali osnovne geometrijske oblike tako da ih raspoznajemo i obojimo na slikama. Aktivnost je bliska djeci jer uživaju u bojanju, a pored uče i zapažaju različite oblike. Nakon toga slijedila je aktivnost koju smo naizmjenično obavljali, a to je slaganje cvjetića u boji na podlogu od kartona po unaprijed iscrtanim i pripremljenim karticama.
Za kraj smo, kao i do sada, za sudionike pripremili grickalice i slatkiše, te osvježenje uz sokiće.

Sljedeća radionica je planirana za nedjelju 15. kolovoza, u dva termina:
I. TERMIN – djeca od 7 do 10 godina
II. TERMIN – djeca od 3 do 6 godina

Broj mjesta je ograničen, a svoje mališane možete prijaviti na FACEBOOK ili INSTAGRAM stranici udruge UZOR ili na broj mobitela 063 908 035 ( Marija Čalić, voditeljica radionica).

Posljednje vijesti

UPIS U TIJEKU Uskoro počinje A1.1. tečaj njemačkog jezika

NAPREDNI TEČAJ NJEMAČKOG JEZIKA 🇩🇪 ZA ODRASLE‼️ Škola stranih jezika UZOR započinje s upisom novih polaznika za tečaj 🇩🇪...

Počeo tečaj njemačkog za djecu

Danas je uspješno počeo tečaj njemačkog jezika 🇩🇪🇩🇪 za djecu A2.1 razine koji vodi naša prof. Danijela Trogrlić. Uz...

Plan aktivnosti Male škole UZOR za 3. mjesec

Poštovani roditelji, Dijelimo s Vama najavu i plan aktivnosti za mjesec ožujak. Uz planirane teme i aktivnosti kroz svaki susret bit...

U subotu počinje tečaj njemačkog za djecu

U subotu, 5. 3. 2022. godine, u našoj udruzi počinje tečaj njemačkog za djecu. Prva grupa koja počinje u...

Mala škola UZOR – Voda i higijena

27. veljače u terminu od 10:30 do 13:30 održana je radionica na temu Voda i higijena u sklopu naše...

“Mali znanstvenici” – UZOR: Kruženje vode u prirodi i eksperiment “voda koja se podiže”

Nedjelja iza nas, 20. veljače 2022. i druženje u sklopu naše Male škole UZOR obilježeno je radionicom za djecu...

Istaknute vijesti

Pročitajte i ovoUZOR
Pridružite nam se...