V. LJETNA RADIONICA ZA DJECU OD 3 DO 10 GODINA

0
189

U organizaciji udruge UZOR iz Busovače i HUM-a u Središnjoj Bosni, u nedjelju će u Busovači biti održana peta u nizu ljetnih radionica za djecu. Na rasporedu je nova ljetna radionica i prilika da vaši mališani nauče nove stvari na zabavan i zanimljiv način, kroz interakciju s vršnjacima i voditeljicom radionice.
Radionice će se održati u dva termina: prva za djecu uzrasta od 7 do 10 godina od 12:00 do 15:00 sati. Prvi dio radionice bit će usmjeren na temu Emocije.

Zašto djeci govoriti o emocijama? O emocionalnoj inteligenciji se sve više govori stoga smo odlučili i sami djelovati i na tome području, kroz razne aktivnosti usmjerene na tu, jako važnu temu. Prvo ćemo napraviti kratki uvod aktivnošću kojom ćemo kroz svakodnevne životne situacije prepoznavati važnost emocija u međusobnoj komunikaciji. Proći ćemo kroz Power Point prezentaciju i upoznati se s malo složenijim emocijama, na djeci prilagođen način.

Drugi dio radionice pravit ćemo mozaik. To će biti prilika za upoznavanje s jednom od likovnih tehnika, a koja nosi višestruku korist u razvoju motorike, potiče na kreativnost i razvoj mašte.

Druga radionica, za djecu uzrasta od 3 do 6 godina, održat će se u terminu od 16:00 do 19:00 sati. Tema i podjela radionice na dva dijela odvijat će se kao i u prvoj grupi, ali s prilagođenim aktivnostima mlađem dječjem uzrastu. Razgovor o emocijama i aktivnosti u ovoj grupi bit će pojednostavljene slikovitim prikazima i razmjenom iskustava, te na taj način težit ćemo jačanju grupne kohezije, ohrabriti djecu da otvoreno govore o emocijama prepoznajući vlastite i tuđe emocije. Drugi dio radionice i izrada mozaika posebno je značajna za ovu grupu, jer pruža priliku vježbanja fine motorike, strpljivosti, upornosti i naravno, kreativnosti i mašte.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here