Premijera predstave “Začarana princeza” oduševila publiku u Busovači

Premijera predstave “Začarana princeza” najmlađih busovačkih kazalištaraca oduševila je u srijedu (15. prosinca 2021. godine) prepunu kino dvoranu Theatre u Busovači i od srca nasmijala najmlađe, ali i one starije. O oduševljenju predstavom najbolje govori višeminutni pljesak na kraju predstave, kojim je publika nagradila mlade glumce iz Busovače.

S obzirom na interes gledatelja i prepunu kino dvoranu, iz udruge UZOR Busovača i GKM Vitez najavljuju novo igranje ove predstave u siječnju u Busovači te nakon toga i u Vitezu.

Diplomirani glumac Marko Mirković kao redatelj ove predstave nakon premijere nije krio oduševljenje izvedbom mladih kazalištaraca:

“Još jedna uspješna premijera je iza nas. Veliki broj mladih glumaca iz predstave su prvi put kreirali svoje glumačko umijeće u vidu kazališne predstave i zaista su briljirali u tome. Svakako treba spomenuti i publiku koja je bila velika podrška glumcima te svojom brojnošću jako bitan faktor kulturnog i umjetničkog života grada Busovače. Cijela ekipa je ponosna ishodom cijele priče koja će se nastaviti kroz daljnji niz igranja predstave, a u budućnosti i kreiranju novih komada”, naglasio je on.

U predstavi “Začarana princeza” igraju: Nera Akrap, Morena Vujica, Iva Relota, Stjepan Marković, Maja Laštro, David Petrović, Dragan Pušić, Jure Ivanović, Nora Vujica, Mia Vujica i Doris Varešković. Autor predstave je Tode Nikoletić. Režiju i adaptaciju potpisuje Marko Mirković. Asistentica režije je Nera Akrap. Izvršni producenti predstave su Ivan Sajević i Dario Plavčić.

Predsjednik udruge UZOR i jedan od izvršnih producenata predstave, Dario Plavčić, naglasio je kako je riječ o bajci koja ima pomalo neobičan početak, neobičan zaplet te neobičan rasplet.

“Svaka bajka ima svoj početak pa tako i ova, ali za razliku od ostalih, ova bajka ima pomalo neobičan početak…Ali i neobičan zaplet, i neobičan rasplet… Riječ je o našoj novoj premijeri koja je nastala kao plod partnerstva udruge UZOR iz Busovače i GKM-a Vitez. Želja nam je bila publici za kraj godine pokloniti još jednu premijeru u kojoj će uživati svi bajkoljupci, mališani, mladi, ali svakako i odrasli, s obzirom na to da se radi o jednoj neobičnoj bajci. Vjerujem kako je publika uživala i ostala bez teksta nakon dosita maestralne izvedbe mladih kazalištaraca”, rekao je Plavčić istaknuvši:

“Tijekom protekla tri tjedna imali smo ukupno tri igranja naših predstava. 1. prosinca igrali smo predstavu “Tartuffe”, nakon toga 8. prosinca predstavu “Sedam Snjeguljica i patuljak” te u srijedu, kako je već navedeno, predstavu “Začarana princeza”. Sav prihod od ulaznica odlučili smo darovati onima kojima je potrebna ispružena ljudska ruka i suosjećanje. U tome smo prepoznali udrugu “Dar srca” iz Busovače koja već godinama pomaže potrebite u našem gradu.”

 

Posljednje vijesti

FOTO: Koncert „Sretan ti Božić, narode moj“ razveselio okupljene na Čepu

Nakon koncerta u filijalnoj crkvi sv. Josipa u Barama, udruga UZOR iz Busovače i vokalni sastav "Ivančice i prijatelji"...

Koncert UZOR-a i VS “Ivančice i prijatelji” u Barama oduševio posjetitelje (FOTO)

Sjajna suradnja udruge UZOR iz Busovače i vokalnog sastava "Ivančice i prijatelji" nastavljena je i ove godine sinoćnjim koncertom...

Premijera predstave “Začarana princeza” oduševila publiku u Busovači

Premijera predstave "Začarana princeza" najmlađih busovačkih kazalištaraca oduševila je u srijedu (15. prosinca 2021. godine) prepunu kino dvoranu Theatre...

Sutra u Busovači premijera predstave “Začarana princeza”

Mladi busovački kazalištarci premijeru svoje nove predstave "Začarana princeza" imat će sutra u kino dvorani Theatre, s početkom u...

Udruga “UZOR” i VS “Ivančice i prijatelji” najavljuju božićne koncerte “Sretan ti Božić, narode moj”

Udruga "UZOR" iz Busovače u suradnji s vokalnim sastavom „Ivančice i prijatelji“ i ove godine svim Busovkama, Busovljacima i...

Održana druga radionica u okviru projekta “I ja mogu stvarati”

Prošlu subotu u UZOR-u je održana druga od tri radionice u okviru projekta "I ja mogu stvarati" 🥰 Mališani...

Istaknute vijesti

Pročitajte i ovoUZOR
Pridružite nam se...